pondělí 24. října 2011

Hexagony

Malý pokec k hexagonkům
Hexagonky se dají šít různým způsobem a to buď jako klasická anglická metoda obšívání papírových či umělých šablonek , hezky v ruce , krásná ruční práce - tzv, babiččina zahrádka
Babiččina zahrádka lze šít nebo lépe řečeno sešívat hotové obšité papírkové šablony cikcakem k sobě(líc na líc, hrany se sešívají)
Hexagony šité bez použití papíru už bych nenazývala babiččinou zahrádkou, jsou to prostě hexagony(šestiúhelníky)nezaměňovala bych je s babičkovkou, jak jsem se dnes na jednom blogu dočetla. Sešívat velké množství hexagonů  pomocí Y švuna stroji, bych moc začátečníkům nedoporučovala. Existuje jiný způsob, který ulehčí práci a to , že použijeme 1/2 šestiúhelníku a pak již můžeme sešívat po řadách a není nutné se patlat s Y švem. Při použití vhodného quiltování se stane šev nenápadný. 
Hexagony vytvoříte i s 6 rovnostranných trojúhelníků, takže můžete vytvořit krásné vzory hexagonů z pruhů látek, látek pruhovaných, či vzorově totožných trojúhelníků, které pak tvoří kaleidoskopy. 

1 komentář:

  1. Keď som videla babičkovky, povedala som si, že to musia byť šialenci, čo to robia (podobne to bolo pred rokmi s patchworkom). Ale nikdy nehovor nikdy. Mám jednu rozrobenú a je to perfektný relax.

    OdpovědětVymazat